Overzicht eind 2015

Het jaar 2015 loopt op zijn eind en er is de afgelopen maanden weer het een en andere gebeurt, het is een mooi moment om hier even op terug te kijken.

Op 29 oktober was de eerste ledenavond van het seizoen. Herman Krebbers van DLV plant heeft op deze avond uitleg gegeven over precisielandbouw en dan specifiek over de toepassing van drones in de landbouw. Het was een interessante avond alhoewel het nog ver weg lijkt voordat dit op grote schaal in de praktijk toegepast gaat worden.

Donderdag 19 november was de tweede ledenavond van het seizoen, Coen Knook van De Dijken agrarische dienstverlening heeft ons uitleg gegeven over o.a. fosfaatrechten en grondgebondenheid. Daarnaast heeft Coen toelichting gegeven op de effecten op de akkerbouwsector, een voorbeeld hiervan is de beschikbaarheid van huurland. Na de pauze is het woord gegeven aan Pieter van Straten van CAV Agrotheek. Pieter heeft met ons het afgelopen groeiseizoen doorgelopen. Het afgelopen jaar kent weer een aantal bijzonderheden. We hebben veel last gehad van droogte maar in de herfst is er zo veel water gevallen dat de oogst toch weer moeizaam verliep.
Dit was met 60 personen een goed bezochte avond!
IMG_3160[1]

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 7 november hebben wij als bestuur een bestuursuitje gehad, hierbij zijn we bij golfbaan het Regthuys te Winkel aan het golven geweest. Hier kregen we eerst oefeningen met frisbee’s en voetballen waarna we overgingen op het golven. Hier leerde we eerst het putten waarna we de ballen het veld mochten slaan, het zogeheten ‘full swingen’. Als afsluiting zijn we bij de Portugees in Medemblik gaan eten.

IMG_3110[1]

 

 

 

 

 

 

Afgelopen donderdag 10 december is Jan Enthoven van het NAJK bij ons geweest om de BoerenBattle met ons te spelen. Voor dit spel was de groep ingedeeld in groepjes waarbij we onderling streden om zoveel mogelijk punten te behalen, dit kon door allerlei opdrachten uit te voeren. In dit spel waren de volgende 5 thema’s leidend: klimaat, energie, water, bodem en landjepik. Op deze manier hebben we op een spelende wijze geleerd van deze 5 onderwerpen. Zoals op de onderstaande foto’s te zien is was het een zeer geslaagde avond.

a9d793d1a7df92eeec43e785dec8d320

IMG_3308 [25166]

 

 

 

 

 

a04e6e802002f2b1858a8c53caa09882

 

 

 

 

 

 

De lascursus die georganiseerd was heeft ook plaats gevonden. Dit waren in totaal 4 avonden waarop de deelnemers van deze cursus het lassen bijgebracht is.

aa72840a7db7e1f52e4737a547bc1716

 

 

 

 

 

 

Op 14 januari zal de jaarvergadering plaatsvinden, de uitnodiging hiervoor volgt nog.