agrarische jongeren wieringermeer

Info over inschrijven

Sportklassen & Specials
Aan alle deelnemers die in de volgende klassen mee willen doen aan de trekkertrek:

– Sportklassen 2.5 en 3.5 en 4.5 ton
– Supersport 3.6 ton

– Specials, sport trucks en supersport trucks.

Je kan je opgeven bij Pieter van der Jagt.
Bel: 0640137743 

 
Niet leden/-donateurs/-sponsoren
Aan alle niet leden/donateurs/sponseren die mee willen doen aan de trekkertrek: donderdagavond 19 mei vanaf 20:00 opent de inschrijving ook voor jullie.

Wees snel want VOL=VOL

Inschrijvingen die gedaan worden voor 20:00 zijn ongeldig. Succes met inschrijven! Alle deelnemers ontvangen eind dit weekend/begin volgende week bericht over hun deelname.   

Persbericht

Eindelijk, we mogen weer! Na een jaar waarin de trekkertrek door coronamaatregelen geen doorgang kon vinden, zijn we heel blij om te melden dat we dit jaar wee los mogen. Op Tweede Pinksterdag zal de rust in de Wieringermeer ver te zoeken zijn en is er voor jong en oud genoeg te beleven.

De trekkertrek in Wieringerwerf is een evenement dat om het jaar plaatsvindt, en wordt georganiseerd door de Agrarische Jongeren Wieringermeer (AJW). We zijn blij dat het bestuur speciaal voor de trekkertrek wordt versterkt door de trekkertrekcommissie. Hierin zitten een paar leden en oud bestuursleden waarvan we de kennis en kunde goed kunnen gebruiken. Samen zorgen we ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Ook zijn we onze hoofdsponsor Kraakman, andere sponsoren en vrijwilligers ontzettend dankbaar, omdat dit evenement zonder hun bijdrage geen schijn van kans maakt.

Tijdens de trekkertrek gaan boeren en ieder die van trekkers houdt de titanenstrijd aan. In verschillende gewichtsklassen wordt erom gestreden de sleepwagen zover mogelijk mee te trekken. Het liefst tot de finishvlag om een full-pull te behalen. Tijdens het evenement zijn er verschillende klassen, waardoor er steeds vergelijkbare trekkers qua gewicht en pk’s tegen elkaar strijden. Daarnaast is er nog een speciale dames-, en een pick-up klasse. Dit alles wordt afgewisseld met de PolderPower klasse waarbij opgevoerde trekkers tot zeven ton gewicht hun pk’s mogen showen. Daarnaast zullen er door de dag heen demo’s gereden worden van verschillende tractorpulling trekkers en enkele vrachtwagens.

Op de mechanisatie show hebben onze sponsoren de mogelijkheid om machines en producten te laten zien aan alle bezoekers. Café Bij de Buren, X1 Brood en BGK Snacks staan op het terrein om iedereen te voorzien van hapjes en drankjes. Daarnaast is er genoeg vermaak voor de jeugd, voor de kinderen zullen er springkussens en een stormbaan aanwezig zijn.

We kregen dit jaar te maken met een behoorlijke uitdaging, namenlijk het vinden van een geschikte locatie. Doordat de Robbenplaat langzaamaan verkocht en volgebouwd wordt, moesten we op zoek naar een plek die aan de eisen voldoet. Dat is gelukt! De nieuwe locatie is het perceel van Peter de Jonge aan de Hoornseweg 14 en het terrein van de Wieringermeer Ruiters. We zijn ontzettend blij en dankbaar voor hun welwillendheid, het meedenken en het vertrouwen. Vanwege de verwachte drukte is de Hoornseweg op deze weg eenrichtingsverkeer. Aanrijden kan vanuit Middenmeer en we bevelen bezoekers uit de buurt dan ook van harte aan om met de fiets te komen.

De entree van het evenement is vrij en het publiek is vanaf 09:00 welkom op Hoornseweg 14. Houd de facebookpagina en website (ajwieringermeer.nl) in de gaten voor updates, ook wat betreft inschrijven voor de trekkertrek. Hiervoor geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Zoals altijd opent de inschrijving eerst voor leden, donateurs en sponsors.

Al met al belooft het weer een schitterende dag te worden vol vermaak voor iedereen die ook maar een klein beetje een ‘petrolhead’ of trekker liefhebber is!

Scroll naar boven