agrarische jongeren wieringermeer

wie zijn wij

Agrarische Jongeren Wieringermeer is een vereniging voor jongeren die interesse hebben in de agrarische sector. Het bestuur van de AJW bestaat uit een voorzitter (en vicevoorzitter), secretaris, penningmeester en vier algemene leden zonder specifieke functies maar met verschillende taken. Er zijn diverse organisaties waarin het bestuur van de AJW geborgde zetels heeft. Dit maakt het mogelijk om de belangen van onze vereniging en daarmee de leden te behartigen.

De AJW is een is een lokale afdeling van het Hollands Agrarisch Jongeren Kontakt. HAJK is de vereniging van, voor en door jonge boeren en tuinders in Noord en Zuid-Holland en westelijk Utrecht en behartigt de belangen voor de leden. Het HAJK bestaat uit lokale afdelingen. De afdelingen vertegenwoordigen hun leden tijdens de algemene ledenvergadering en hebben stemrecht. Dankzij de lokale afdelingen worden de onderlinge contacten tussen jongeren op het platteland versterkt. Het HAJK is lid van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontact (NAJK). Deze organisatie neemt de belangenbehartiging op nationaal en Europees niveau voor zijn rekening en levert daarnaast diensten voor informatievoorziening aan de leden zoals cursussen en thema-avonden.

even voorstellen

Bart

Voorzitter

Mijn naam is Bart Hotting, ik ben geboren op 7 april 1994 en opgegroeid op ons akkerbouwbedrijf in Slootdorp. Na mijn studie Bedrijfskunde en Agribusiness op Hogeschool VHL te Leeuwarden ben ik toegetreden tot de maatschap. Samen met mijn vader en broer telen wij onder ander poot- en tafelaardappelen en tulpen, waarbij ik mij vooral richt op de tulpenteelt. Sinds 2018 zit ik in het AJW bestuur. Na het helpen organiseren van de trekkertrek en ledenavonden ben ik in 2022 voorzitter geworden. Binnen deze functie kan ik mij goed inzetten voor de belangen van de Agrarische Jongeren in de Wieringermeer en omstreken! Daarnaast zit ik namens het AJW in het bestuur van LTO Hollands Kroon. Zo kunnen we ook hier onze stem laten horen. We hopen de komende jaren weer vele leuke, gezellige en interessante activiteiten te organiseren.

Niek

Vicevoorzitter

Mijn naam is Niek de Bruijckere en ik ben 23 jaar oud. Thuis hebben we een akkerbouwbedrijf met als hoofdtak pootaardappels en daarnaast telen we uiten, wortels, suikerbieten en granen. Van jongs af aan ligt mijn interesse bij de agrarische sector en ben ik graag werkzaam op het bedrijf thuis. De keuze wat ik wilde gaan doen, was daardoor snel gemaakt namelijk thuis het bedrijf in. In 2018 ben ik begonnen in het bestuur van de AJW, de eerste jaren als algemeen bestuurslid en nu als vice-voorzitter. Het organiseren van mooie activiteiten en ledenavonden is leuk, en natuurlijk de gezelligheid!

Casper

Secretaris

Ik ben Casper van Woerkom, 21 jaar en ik woon in Slootdorp. Ik heb de opleiding Plantenteelt 4 gedaan op het Clusius College in Hoorn. Daarna heb ik twee jaar bij een loonbedrijf gewerkt en zit nu sinds 2020 met mijn ouders in de maatschap. We hebben een akkerbouwbedrijf waar we uien, aardappels, bieten en granen verbouwen. We zijn de laatste jaren veel bezig met de bodem en het bodemleven, zo zijn we overgestapt op NKG en zijn we wat aan het experimenteren met nieuwe manieren van bemesten en spuiten. Ik zit sinds begin 2021 in het bestuur, dat jaar hebben we helaas weinig kunnen organiseren in verband met COVID-19. Sinds 2022 regel ik de ledenadministratie. Ook zit ik namens de agrarische jongeren in het bestuur van de Beursvereniging.

Jari

Penningmeester

Ik ben Jari Wiegersma, woonachtig in Slootdorp. Momenteel blaas ik 21 kaarsjes uit. Mijn link met de agrarische sector werd al op jonge leeftijd gelegd. Tot mijn zevende had mijn opa een melkveebedrijf. Hier was ik in mijn vrije tijd zo veel mogelijk te vinden. Mijn vader is jarenlang trekkermonteur geweest. Hierdoor kwam ik in aanraking met de mechanisatie in landbouw. Ik vind techniek erg boeiend. Zelf ben ik acht jaar werkzaam geweest in tuinbouwsector. Denk hierbij aan de teelt van witte en rode kool, bloemkool, broccoli, bimi en sla. Momenteel ben ik werkzaam in de constructie en montage van agrarische machines. Komende jaren zal meer de landbouwtechniek in willen groeien, simpelweg omdat ik het leuk vind! Mijn rol in het bestuur van Agrarische Jongeren Wieringermeer is in 2019 begonnen. Mijn werk begon gelijk met organiseren van de trekkertrek. Een mooi eerste jaar met een succesvolle trekkertrek om op terug te blikken. Sinds het derde jaar in bestuur ben ik penningmeester. Naast het penningmeesterschap woon ik de HAJK vergaderingen bij. Tot slot hopen we de komende jaren veel leuke activiteiten te organiseren.

Noor

Algemeen Bestuurslid

Mijn naam is Noor Rezelman, ik ben in 2019 toegetreden tot het bestuur van de AJW als algemeen bestuurslid. In dat jaar begon meteen mijn vuurdoop, namelijk het organiseren van de trekkertrek. Ik ben opgegroeid op het akkerbouwbedrijf van mijn ouders in Anna Paulowna, waarbij mijn broer nu in de maatschap zit. Hier is ook de liefde voor de agrarische sector en het buitenleven ontstaan. Inmiddels woon ik samen met een nu oud-bestuurslid op zijn mooie akkerbouwbedrijf in Slootdorp. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als gedragswetenschapper in de gehandicaptenzorg. Daarnaast houd ik me bezig met fotograferen en help ik als het kan een handje mee op de boerderij. Ook het laatste jaar van mijn bestuurstermijn zal ik me ontfermen over de notulen, de PR, de website en social media.

Jan

Algemeen Bestuurslid

Mijn naam is Jan Appelman, 26 jaar oud en woonachtig in Anna Paulowna. Ik ben opgegroeid op een melkveehouderij bedrijf in Slootdorp. In de loop der jaren kwam ik erachter dat melkkoeien niet helemaal mijn ding was. Zodoende ben ik als tienjarige jongen bij de akkerbouwer verderop aan de weg terechtgekomen. Op dit bedrijf ben ik nog steeds dagelijks te vinden aangezien ik op 1 mei 2019 in maatschap ben getreden. Een prachtige kans waar ik erg dankbaar voor ben. Op het bedrijf staan de gewassen pootaardappelen en 2de jaars plantuien centraal. Naast de aardappelen en de uien worden er diverse granen geteeld zoals graszaad, tarwe en gerst. Sinds begin 2021 zit ik in het bestuur van de Agrarische Jongeren Wieringermeer. In mijn eerste jaar hebben we weinig kunnen organiseren vanwege de coronapandemie. We hopen dit zo snel mogelijk achter ons te kunnen laten zodat we komende jaren weer veel leuke en interessante activiteiten kunnen organiseren!

Timo

Algemeen Bestuurslid

Ik ben Timo Beetsma, 21 jaar oud en ik kom uit Wieringerwerf. Ik ben opgegroeid op mijn ouderlijk akkerbouwbedrijf. Hier worden voornamelijk pootaardappelen, suikerbieten en granen geteeld. Van jongs af aan heb ik al een klik met de agrarische sector en was ik hierin graag aan het werk. De afgelopen jaren heb ik bij veel verschillende agrariërs gewerkt en heb ik een hoop ervaring en kennis opgedaan. Hierdoor heb ik er ook voor gekozen om de opleiding tuin- en akkerbouw te doen aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden waar ik momenteel in mijn laatste jaar zit. Sinds 2022 ben ik toegetreden tot het bestuur van de Agrarische Jongeren Wieringermeer. Mijn rol binnen het bestuur is algemeen bestuurslid. Een van de taken die ik op me heb genomen is het bijwonen van de gemeenteavonden om zo de standpunten van de AJW bespreekbaar te maken bij de gemeente Hollands Kroon. Ook is mijn eerste jaar begonnen met het organiseren van een trekkertrek. Ik hoop dat ik in mijn bestuurstermijn nog veel meer van zulke leuke en interessante activiteiten mag en kan organiseren voor de club!

Martijn

Algemeen Bestuurslid

Mijn naam is Martijn ten Have, ik ben 19 jaar en woonachtig in Middenmeer. Ik ben opgegroeid en woon op het akkerbouwbedrijf bij mijn ouders. Ik vind het werk op het bedrijf leuk, maar tijdens schoolstages ben ik er achter gekomen dat mijn passie ligt bij het sleutelen. Op dit moment doe ik de John Deere opleiding (werken/leren) in Ede en werk ik alweer drieënhalf jaar bij Kraakman in Middenmeer. Dit doe ik met veel plezier. In 2022 ben ik toegetreden tot het bestuur van de AJW. Ik ben erg benieuwd wat het mij gaat brengen en ik heb er enorm veel zin in.

Scroll naar boven